Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

7 Μαΐ 2008

Ο Ε.Ο.Σ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝΡΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥΑπό λανθασμένη ενημέρωση είχαμε ανακοινώσει ότι ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση στο μονοπάτι μεταξύ Αγριάνων και Τσιτζίνων την προσεχή Κυριακή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για προσπάθεια αποκατάστασης της βατότητας στο μονοπάτι Τσίντζινα – Αγριάνοι. Η ακριβής ανακοίνωση του Ε.Ο.Σ. είναι η ακόλουθη:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως είχαμε δημόσια ενημερώσει, ήδη από το φθινόπωρο, ο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης έχει αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας με την Περιφέρεια Ορειβατικών Συλλόγων Αττικής, με σκοπό την αποκατάσταση του πεζοπορικού δικτύου που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Βερροίων – Τσιντζίνων – Αγριάνων και Χρυσάφων , θεωρώντας, πως η δράση αυτή αποτελεί, πράγματι, προσφορά στον αγώνα των ανθρώπων του Πάρνωνα για την ανάκαμψη και τη διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Έτσι, την Κυριακή, 11 Μαΐου, οι πρώτοι 20 Εθελοντές – μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηλιούπολης - με συντονισμό και επικουρία πεπειραμένων εθελοντών του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης θα αποκαταστήσουν τη βατότητα και θα ανανεώσουν τη σήμανση στο μονοπάτι Τσίντζινα – Αγριάνοι.
Η εθελοντική αυτή δράση υιοθετήθηκε, ήδη, και από το πρόγραμμα « Καταγραφή, αποτύπωση και δημιουργία υλικού προβολής του δικτύου μονοπατιών του Πάρνωνα» που υλοποιεί η Υπαίθριος Ζωή Σπάρτης, στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την Ενεργό Συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (Υπουργείο Απασχόλησης και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) με σκοπό τη συστηματική ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών του Πάρνωνα .
Όσοι , μέλη και φίλοι του Ε.Ο.Σ., αλλά και του Πάρνωνα, θέλουν να συμμετάσχουν, αυτό ή το επόμενο Σαββατοκύριακο, να επικοινωνήσουν με τον συντονιστή εκ μέρους του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης κ. Βασίλη Γεωργιάδη (2731026343) μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου