Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

15 Μαρ 2009

ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ


Εγινε σήμερα το πρωϊ -μετά από συνεχείς αναβολές λόγω κακοκαιρίας- η δενδροφύτευση που είχε προγραμματίσει για την περιοχή των Αγριάνων το FORUM μαζί με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγριάνων.


Με πολύ κέφι, η ομάδα των δραστήριων Αγριανιατών φύτεψε χίλια δενδρίλλια Μαύρης Πεύκης γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα με την επίβλεψη και την ουσιαστική βοήθεια της Δασάρχου κ. Σημάδη, η οποία διέθεσε δύο χειροκίνητα σκαπτικά μηχανήματα που διευκόλυναν πολύ την εργασία. Την ευχαριστούμε όλοι, όπως και τον παπα-Νίκο που μας συμπαραστέκεται πάντα! Και μπράβο σε όσους συμμετείχαν. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ!









Περισσότερες φωτογραφίες στο τέλος της σελίδας
Ενημερωτικά: επόμενη δενδροφύτευση δεν θα πρέπει να γίνει πριν από το φθινόπωρο, όπως μας είπε η κ. Σημάδη. Το FORUM και ο Σύλλογος θα βοηθήσουν εθελοντικά στα επιχορηγούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση προγράμματα που προβλέπουν πλήρη αναδάσωη του Πάρνωνα μέχρι το 2011.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ως "διαχειριστής" του blog, έχω αποφύγει μέχρι τώρα να εκφράζω προσωπικές απόψεις και περιοριζόμουν στο να παρέχω απλά τις πληροφορίες. Σήμερα όμως δεν θα μπορέσω να συγκρατηθώ και να μη μεταφέρω τη χαρά μου:

για την ελπίδα που δίνει
η "ανταπόκριση" της φύσης......










για την "αναβάθμιση" του χωριού μας με την ολοκλήρωση των έργων τριών επιχειρήσεων σε κτήρια που κτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν παραδοσιακά: Ο Ξενώνας (δεσπόζει του χωριού στην πλαγιά της Πίλια και είναι έτοιμος να δεχθεί τους επισκέπτες), η ταβέρνα του Γριβόγιαννη (ομορφαίνει ως κτίσμα την πλατεία και υποδέχεται ήδη τους επισκέπτες που απολαμβάνουν υπέροχη κουζίνα σε ένα πραγματικά ζεστό και προσεγμένο περιβάλλον) και την ταβέρνα του Πλαγάκη (εντυπωσιαή ανακαίνιση του σπιτιού της οικογένειας στη μεγάλη βρύση, που φαίνεται πλέον έτοιμο να ανοίξει τους χώρους του στους επισκέπτες). Δεν ξέρω αν αυτά μπορούν να κατατάξουν το χωριό στις "τουριστικές" περιοχές, όμως θα αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες και κίνητρο για να
διατηρούμε το χωριό καθαρό και φιλόξενο και να μην σταματήσυμε την προσπάθεια να αναγεννηθεί το περιβάλλον. Γ. Β.