Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

14 Αυγ 2008

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΙΑΝΟΥΣ






Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 11 Αυγούστου, η συναυλία της Αρετής Κετιμέ στην πλατεία των Αγριάνων. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του FORUM ΠΑΡΝΩΝ-ΑΓΡΙΑΝΟΙ και τη γενναιόδωρη χορηγία «ανώνυμου Πελοποννήσιου», είχε δε ενταχθεί στο 2ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ "Αναγέννηση", που διοργάνωσαν για τα πυρόπληκτα χωριά του Πάρνωνα ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας (ΟΠΑΝΑΛ) και ο Δήμος Θεραπνών.

Η ταλαντούχα Αρετή έπαιξε το σαντούρι της και τραγούδησε με την υπέροχη φωνή της παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδία μιας εξαίρετης τετράδας μουσικών (κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης, ο οποίος είχε και τη μουσική επιμέλεια, βιολί ο Κώστας Καραπάνος, λαούτο ο Φώτης Παπαζήκος, ντέφι-κρουστά ο Τάσος Ντάφλος) και την ηχητική υποστήριξη από την εταιρεία των Αγριανιατών αδελφών Ψυχογιού καθηλώνοντας ένα κοινό πρισσότερων των 300 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού. Οι Αγριανιάτες και φίλοι τους από τη Λακωνία, αλλά και από άλλες περιοχές (Αθήνα, Καλαμάτα....), σύσσωμες η ομάδα του Forum και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγριάνων ήταν εκεί. Τον ΟΠΑΝΑΛ εκπροσώπησε η κ. Γεωργία Γαλανοπούλου, το Δήμο Θεραπνών ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ράλλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγριάνων κ. Γιώργος Ροζακλής και τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχιμαδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης Θεόκλητος Μέντης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο πρώην βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Σημαντική η συμμετοχή του Εφημέριου του χωριού Πατέρα Νικόλαου, ο οποίος πριν από τη συναυλία ετέλεσε Παράκληση μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο και στη συνέχεια έδωσε και τη συμβολική διάσταση της εκδήλωσης. Διέθεσε για έκθεση δίπλα στην ορχήστρα πίνακα με φωτογραφίες από τις ημέρες των πυρκαϊών στον Πάρνωνα και με "ταχύτατες διαδικασίες" πραγματοποίησε λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα της οποίας διετέθησαν στον Εξωραϊστικό Σύλλογο για δενδροφύτευση της Πίλιας. Ο κάτοχος του τυχερού λαχνού κέρδισε ένα εκκρεμές που προσέφερε η εκκλησία, αλλά και ευνοήθηκε στο να είναι εκείνος που μαζί με την Αρετή φύτεψαν συμβολικά έναν έλατο στο χώρο της παιδικής χαράς.

Τον έλατο προσέφερε ο κ. Παναγιώτης Κυριακούλιας, ο οποίος ανεκοίνωσε την παραγγελία του για άλλα 100 δενδρίλια προκειμένου να φυτευθουν στην Αγία Παρασκευή.


Το Forum ευχαριστεί όλους από καρδιάς.