Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

25 Φεβ 2008

Δενδροφύτευση

Χθες, 24 Φεβρουαρίου, έγινε η πρώτη δενδροφύτευση από εθελοντές στους Αγριάνους.
Φυτεύτηκαν 800 ακακίες στο δρόμο από τον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι το Κακόρεμμα. Ολοι εκεί, γύρω στους 50. Κάτοικοι, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγριάνων, μέλη του Forum Πάρνων-Αγριάνοι, φίλοι του χωριού από τη Σπάρτη και την Αθήνα, άγνωστοι φυσιολάτρες εθελοντές. Ολοι δούλεψαν με κέφι και την ελπίδα ότι το χωριό μας και το βουνό μας θα ξαναπρασινίσουν. Ηταν εκεί: ο Παπα-Νίκος που έκανε και Αγιασμό με ευχή για επιτυχία στο φύτεμα, η αεικίνητη Δασάρχης Σπάρτης Παναγιώτα Σημάδη (την ευχαριστούμε για τη διάθεση των δενδριλλίων, τις οδηγίες της, αλλά και όλες τις προσπάθειές της για την αναδάσωση του Πάρνωνα), o Κώστας Τσακίρης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (www.ekke.gr/estia) που συμπαρίσταται στις προσπάθειές μας, ο Γιάννης Κωστιάνης από το apela.gr που βρίσκεται συνέχεια κοντά μας και με την εικόνα και το ρεπορτάζ του πληροφορεί τους Λάκωνες για ό.τι γίνεται στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού και ο γνωστός ρεπόρτερ του SKY Γιώργος Κεραμιτζόγλου (Παρατηρητήριο του SKY στον Πάρνωνα) που έκανε απ΄ευθείας σύνδεση με το σταθμό και την εκπομπή του Αρη Πρωτοσάλτε μεταδίδοντας όχι μόνον την εικόνα από την δενδροφύτευση αλλά παρουσιάζοντας και συνεντεύξεις από κατοίκους του χωριού που εκδήλωσαν τον πόνο τους από τη μεγάλη καταστροφή και την προσμονή τους για βοήθεια και αποκατάσταση.
Ολα πήγαν ΚΑΛΑ! ΜΠΡΑΒΟ σε όλους! Κυρίως μπράβο και ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Δ. Δ. Αγριάνων Γιώργο Ροζακλή για τη βοήθειά του στην οργάνωση και τους Δημήτρη Λαμπρινάκο (Καραϊσκο) και Πάνο Μαχαίρα για τη μεταφορά των δενδριλλίων και το άνοιγμα των λάκων. Θα συνεχίσουμε. Αλλωστε θα συναντηθούμε πάλι στο χωρίο σε 15 μέρες, (10 Μαρτίου για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα) και ακόμα θα είμαστε εκεί και στη δενδροφύτευση που θα κάνει η Μητρόπολη Σπάρτης (στις 17 και 18 Μαρτίου στη Χρύσαφα και 19 και 20 στους Αγριάνους).