Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

1 Ιαν 2007

Ποιοί Είμαστε...

Το FORUM ΠΑΡΝΩΝ-ΑΓΡΙΑΝΟΙ δημιουργήθηκε από συνειδητοποιημένους και με ευαισθησία για το περιβάλλον και τη γη τους πολίτες που κατάγονται από τους Αγριάνους, ένα χωριό του Πάρνωνα, του βοτανικού παράδεισου της Ελλάδας και σημαντικής πηγής κτηνοτροφικού πλούτου της χώρας μας, που χτυπήθηκε καταστροφικά από τις φωτιές του περασμένου Αυγούστου.
Οι καταστροφές τόσο στο χωριό μας όσο και σε όλο το βουνό, μας κινητοποίησαν να προσκαλέσουμε τους πολίτες για συντονισμένη δράση, συνένωση δυνάμεων και συνεργασία με την Πολιτεία στην κοινή προσπάθεια βοήθειας προς την περιοχή.
Πρώτη ενέργεια του Forum ήταν να ζητήσει τη βοήθεια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, προκειμένου να δημιουργηθεί «Παρατηρητήριο» στον Πάρνωνα αντίστοιχο με εκείνα στην Πάρνηθα και την Ηλεία. Μέσω του Παρατηρητηρίου θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες στην Ελλάδα αλλά και ο απόδημος Ελληνισμός για την έκταση της καταστροφής και τα επακόλουθα που αυτή έχει στο οικοσύστημα και τη ζωή των κατοίκων.
Ακόμα, θα υπάρχει μια συνεχής επαγρύπνηση στην παρακολούθηση της υλοποίησης των μέτρων που εξαγγέλλονται και των έργων που πραγματοποιούνται από τους υπεύθυνους φορείς για την αποκατάσταση των ζημιών.Επιδίωξή μας είναι να κρατήσουμε στην επικαιρότητα τις δραστηριότητες αποκατάστασης στην περιοχή, χωρίς να αδρανήσουμε ούτε λεπτό, και με τη σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει το Παρατηρητήριο, ευελπιστούμε για τη γρήγορη αναγέννηση των αγαπημένων μας δασών και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα ζωής για όλους μας
και μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε.