Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

18 Φεβ 2009

ΕΥΧΑΡΙΣΤEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΑΡΧΗ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ

Το FORUM παρέλαβε την, με ημερομηνία 6/2/2009, ακόλουθη επιστολή της Δασάρχου Σπάρτης, κ. Π. Σημάδη:
«Θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΑΡΝΩΝΑ:
Με το παρόν έγγραφό μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή σας – συμμετοχή σας στην αναδάσωση του Πάρνωνα, με την οποία βοηθήσατε στην αποκατάσταση του καμένου δάσους Πάρνωνα, που υπέστη ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 και συγκεκριμένα ευχαριστούμε:
1) Την μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS η οποία προέβη στη φύτευση 38.000 δενδρυλλίων Μ. πεύκης.
2) Τον Συνοδινό Παναγιώτη και ΣΙΑ Ο.Ε. Βιομηχανία Ξύλου ο οποίος προέβη στη φύτευση 4.500 περίπου δενδρυλλίων Μ. πεύκης.
3) Την Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Σπάρτης που προέβη στη φύτευση 1.500 περίπου δνεδρυλλίων Μ. πεύκης.
4) Το FORUM ΠΑΡΝΩΝ-ΑΓΡΙΑΝΟΙ που έχει αναλάβει τη φύτευση 2.000 δενδρυλλίων Μ. Πεύκη (μέρος των οποίων έχουν ήδη φυτευτεί).
Οι φυτεύσεις έγιναν υπό την επίβλεψη, σύμφωνα με τις υποδείξεις υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας και βάσει της εγκεκριμένης μελέτης αναδασώσεων.
Η συμβολή σας στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος υπήρξε σημαντική και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.»


Τo FUROM εκτιμά ιδιαίτερα την αναγνώριση της συμβολής του και των άλλων εθελοντών στην αναδάσωση του Πάρνωνα από την κ. Σημάδη, στις προσωπικές και αποτελεσματικές προσπάθειες της οποίας για το σκοπό αυτό έχει και προηγούμενα αναφερθεί και τη συγχαίρει.
Θα ήθελε επίσης να τονίσει ότι τις ευχαριστίες μοιράζεται με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγριάνων, με τον οποίο συμπορεύεται στην προσπάθεια να ξαναπρασινίσει ο Πάρνωνας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013
(Δημοσίευμα στην Εφημερίδα METROPOLIS- 17/2/2009)

Περίπου 3.000 στρέμματα δάσους μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα, που είχαν καταστραφεί κατά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, θα αποκατασταθούν έως το 2013. Το έργο έχουν αναλάβει το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δασαρχείο Σπάρτης και ο Φορέας Διαχείρισης Ορους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού. Την έναρξη του έργου σηματοδότησε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου, στις 27 Ιανουρίου στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με τη συμμετοχή της προέδρου του Μουσείου, Νίκης Γουλανδρή.

Τo FUROM εκφράζει την χαρά του για το έργο και θα είναι στη διάθεση των παραπάνω ομάδων για βοήθεια στην πραγματοποίησή του.