Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

3 Αυγ 2009

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΗΛΙΑ

Επί τέλους, είμεθα στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το πολυσυζητημένο έργο που αφορά την κατακαμένη και ταλαιπωρημένη Πήλια ξεκίνησε. Αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από αρκετές πανεπιστημιακές και άλλες ιδιωτικών εταιριών μελέτες αλλά και αλλεπάλληλες καθυστερήσεις μέχρι την ανάθεση του έργου από την ΚΕΔΚΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον ανάδοχο τον κ. Σ Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας ενημέρωσε ότι το έργο, σε πρώτη φάση, συμπεριλαμβάνει την μετάθεση του Δικτύου ύδρευσης που ακολουθεί τον δρόμο της Αγίας Παρασκευής από το υδραγωγείο μέχρι στις βρύσες στα Λιοντάρια. Εις τον ίδιο δρόμο θα κατασκευασθεί αποστραγγιστική τάφρος με σκάρες σιδερένιες που θα καταλήγει στα Λιοντάρια και από εκεί τα βρόχινα νερά της Πήλιας θα διοχετεύονται στο Κακόρεμμα. Σε δεύτερη φάση, θα κατασκευασθεί από ομάδα Ελβετών ειδημόνων, με μακρόχρονη εμπειρία από τις Άλπεις, ένας μεταλλικός, μεγάλης αντοχής, κάθετος φράκτης στις παρυφές των σπιτιών της Πήλιας πού θα δύναται να συγκρατήσει τυχόν αποκόλληση οποιουδήποτε από τους μεγάλους βράχους της Πήλιας.
Θα περιμένουμε την εξέλιξη της κατασκευής του έργου και ελπίζουμε στην γρήγορη ολοκλήρωση του, ώστε να ακολουθήσει η αναδάσωση της πλαγιάς σύμφωνα με τα σχέδια του Δασαρχείου της Σπάρτης.