Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

8 Ιουλ 2008

20 Ιουλίου 2008 - ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΙΑΝΟΥΣ

ΕΓΙΝΕ με επιτυχία η εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγριάνων την Κυριακή 20 Ιουλίου

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος. Παρευρέθησαν ο Γ. Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Μπαζίγος, ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Φούρκας, ο Δήμαρχος Θεραπνών κ. Ράλλης, ο τέως Δήμαρχος κ. Φλώρος, η Δασάρχης κ. Σημάδη, ο ιερέας και ο Πρόεδρος των Αγριάνων. Πολλοί οι κάτοικοι και φίλοι του χωριού που συμμετείχαν και ανάμεσά τους και μέλη του Forum.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δείπνο που παρέθεσε ο Σύλλογος προς τους προσκεκλημένους, οι οποίοι απόλαυσαν το παραδοσιακό πλέον για το χωριό αρνάκι με πατάτες στο φούρνο. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Χρήστος Κορδάτος έδωσε με γλαφυρό τρόπο το μήνυμα αισιοδοξίας για την αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά και για την αναδάσωση, ενώ ο Πρόεδρός του Ηλίας Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Συλλογο για τον εξωραϊσμό του χωριού, οι οποίες και θα ενταθούν.
Εμψυχωτικό ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη, ο οποίος διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση που θα έχει το χωριό στη δύσκολη αυτή περίοδο από την Εκκλησία.


Ικανοποίηση έφερε και η σύντομη ομιλία του Δημάρχου, ο οποίος ανεκοίνωσε την έγκριση ικανοποιητικού ποσού και την άμεση προκήρυξη έργων για την περιοχή των Αγριάνων και ιδιαίτερα την Πίλια, οι ζημιές στην οποία "πλήγωσαν" τόσο πολύ το χωριό.





Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι, όπου οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν μέχρι τις πρωϊνές ώρες, ενώ έγινε και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που έκανε ο Σύλλογος για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να συνδράμει όσο το δυνατόν περισσότερο στις προσπάθειες δενδροφύτευσης.





Περισσότερες φωτογραφίες στο τέλος της σελίδας