Μια εικόνα ... χίλες λέξεις ...

Οι Αγριάνοι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το θέαμα θλιβερό. Ο χειμώνας απειλητικός. Οι πλημμύρες καραδοκούν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε με τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε …

7 Απρ 2008

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ 5 & 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε η δεύτερη δενδροφύτευση που έγινε στην περιοχή των Αγριάνων, στις 5 & 6 Απριλίου, από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγριάνων και το FORUM.
Ο καιρός ήταν κατάλληλος για δενδροφύτευση. Τις προηγούμενες 15 ημέρες, μέχρι και το Σάββατο 5/4 το βράδυ, έβερεχε ακατάπαυστα. Βροχή που οι ντόπιοι είπαν πως ήταν "αγίασμα".
Το Σάββατο έγιναν οι προετοιμασίες και η οργάνωση της "επιχείρησης" και η εκκίνηση για τη δενδροφύτευση έγινε από την πλατεία του χωριού στις 8 το πρωϊ της Κυριακής. Καιρός με ήλιο και διαστήματα ψιχάλας.
Πρώτο σημείο συντονισμένης δράσης η πολύπαθη πλαγιά της Πίλιας. Κατά μήκος της πλαγιάς φυτεύθηκαν 300 περίπου δενδρίλια "Μαύρης Πέυκης". Ακολούθησε δενδροφύτευση στο δρόμο προς την Αγία Παρασκευή και το εγχείρημα ολοκληρώθηκε στην περιοχή γύρω από το εκκλησάκι. Προς το μεσημέρι, φυτεύτηκαν μέσα στο χωριό αρκετές κουτσουπιές και Ιπποκαστανιές.
Συνολικά φυτεύτηκαν 370 πεύκα, 100 κουτσουπιές και 50 ιπποκαστανιές, δενδρίλια που προμήθευσε το Δασικό Φυτώριο της Αλιάρτου του Δασαρχείου Λιβαδειάς του Υπουργείου Γεωργίας, το οποίο και ευχαριστούμε.
Μπράβο σε όλους που συμμετείχαν και θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Γιάννη Ράλλη για την υποστήριξη και τη συμμετοχή του και στον πάντα πρόθυμο να βοηθάει Παπα-Νίκο.

(Φωτογραφίες στο τέλος της σελίδας)